ورزش در حوزه علمیه خراسان به عنوان ابزار تبلیغی و تربیتی تثبیت می‌شود

ورزش در حوزه علمیه خراسان به عنوان ابزار تبلیغی و تربیتی تثبیت می‌شود
مدیر اخلاق و فرهنگ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان با اشاره به ضرورت نگاه تحولی به ورزش در میان طلاب گفت: با تصویب کلیات طرح الزام آموزش دفاع شخصی در مدارس علمیه و پیگیری اخذ مجوز از فدراسیون جودو، ورزش در حوزه علمیه وارد مرحله‌ای نو از سامان‌دهی و هویت‌سازی فرهنگی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، حجت‌الاسلام عباس محمدی، مدیر اخلاق و فرهنگ معاونت فرهنگی تبلیغی این حوزه، در نشست هم‌اندیشی و تقدیر از فعالان ورزشی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر اهمیت جایگاه ورزش در فرهنگ طلبگی گفت: هدف اصلی ما تثبیت ورزش در نظام تربیتی حوزه علمیه است. خوشبختانه امروز نگرش مثبت نسبت به ورزش در میان مدیران و تصمیم‌سازان حوزه نهادینه شده و حتی آیت‌الله علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، صراحتاً بر ضرورت ورزش حرفه‌ای در میان طلاب تأکید کرده‌اند‌. آنچه زمانی غیرقابل پذیرش بود، امروز به مطالبه‌ای ضروری تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام محمدی ادامه داد: بر اساس این مأموریت، دفاع شخصی در تمامی مدارس علمیه باید به واحد آموزشی الزامی تبدیل شود. در حال حاضر این طرح در همکاری با فدراسیون جودو در حال پیگیری است تا مجوز رسمی آن ثبت و اجرا شود و طلبه‌ها بتوانند در کنار رشته‌های مختلف رزمی، دوره‌های دانش‌افزایی و دریافت مدرک تخصصی را نیز بگذرانند.  

وی تصریح کرد: مبانی ورزش‌های رزمی اصیل در جهان از مسیر ایران به شرق آسیا منتقل شده است و شناخت این ریشه‌ها برای ما یک رسالت فرهنگی است. از این‌رو، حوزه علمیه باید در تولید دانش و تربیت مربیان در رشته‌های اصیل و بومی اسلامی خود صاحب‌نظر شود. طرح دفاع شخصی، نخستین گام اجرایی در این مسیر است و اجرای آن در تمام مدارس مصوبه قطعی دارد.  

ورزش، عرصه‌ای نو برای تبلیغ مؤثر دین در جامعه امروز  

مدیر اخلاق و فرهنگ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه خراسان با بیان اینکه عرصه‌های تبلیغ دینی باید متناسب با تحولات اجتماعی شناخته شوند، اظهار کرد: امروز نسل ما در محیط‌هایی حضور دارد که منبر سنتی به آن دسترسی ندارد؛ از زندان و پادگان‌ها تا کافه‌ها و مراکز فرهنگی مدرن، لذا یکی از مؤثرترین عرصه‌ها برای تبلیغ دین، محیط‌های ورزشی است؛ جایی که تعامل اجتماعی، اعتمادسازی و الگوی رفتاری برای نسل جوان شکل می‌گیرد.  

وی افزود: تجربه نشان داده است حضور طلاب ورزشکار در محیط‌های ورزشی می‌تواند الگویی از دینداری عملی ایجاد کند و دقیقاً در همین نقطه است که ورزش به ابزاری برای تبلیغ و تربیت بدل می‌شود. خوشبختانه شاهد آن هستیم که طلبه‌های ورزشکار خراسان در سطح ملی نیز اثرگذار شده‌اند و از منظر علمی و اخلاقی مورد توجه محافل ورزشی کشور قرار دارند.  

ورزش‌های حوزه‌ای در مسیر سازماندهی و تدوین سند راهبردی قرار دارد  

حجت‌الاسلام محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم تدوین سند ورزشی حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: شورای عالی حوزه علمیه خراسان دستور تهیه این سند را صادر کرده است و طرح اولیه آن توسط مجمع ورزشی طلاب در حال تکمیل است. این سند راهبردی شامل اهداف، ساختار، برنامه‌های آموزشی و نظام ارزیابی است تا به‌صورت منظم در مدارس علمیه اجرا شود.  

وی با تأکید بر پیوند ورزش و تربیت بدنی در برنامه‌های آموزشی حوزه تصریح کرد: طلبه‌ها باید ابتدا دانش نظری مربوط به تربیت بدنی را فراگیرند و سپس در رشته مورد علاقه خود اعم از ورزش‌های رزمی، فوتسال یا والیبال به صورت عملی فعالیت کنند. این برنامه علاوه بر تربیت بدنی، نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سلامت روان طلبه‌ها خواهد داشت.  

مدیر اخلاق و فرهنگ معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه خراسان در پایان با دعوت از مربیان و فعالان ورزشی برای همکاری گفت: از همه دوستان خواسته‌ایم فهرستی از طلاب ورزشکار، مربیان و فعالان را تکمیل کنند تا جامعه آماری ورزش حوزه علمیه خراسان شناسایی و ساختار منسجم‌تری برای این بخش تشکیل شود.

وی افزود: ورزش نه‌تنها بخشی از سلامت جسم طلبه است، بلکه می‌تواند دریچه‌ای تازه برای تاثیرگذاری اجتماعی و تبلیغ دین در جهان معاصر باشد.


كد خبر: 62610  |  تاریخ درج خبر: 1404/08/07  |  کد خبرنگار: 185854  |  نام خبرنگار: فهيمه قربانيان
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
 
نام:
اطلاعات تماس: (تلفن همراه یا ایمیل)
متن:
کد امنیتی:     
footer slimi
بالا