رونمایی از تقریرات دروس خارج فقه اقتصادی اساتید برجسته مشهد

رونمایی از تقریرات دروس خارج فقه اقتصادی اساتید برجسته مشهد
تقریرات دروس خارج حجت‌الاسلام و المسلمین درایتی پیرامون مبحث ربا، مضاربه و شرکت‌های تجاری (سهامی، تضامنی و تعاونی) و تقریرات دروس خارج حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی با موضوع فقه پول و بانک، رونمایی شد.

به‌گزارش خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، حجت‌الاسلام دکتر نعمتی، دبیر هئیت اندیشه‌ورز اقتصاد و الگوی پیشرفت اسلامی در دومین جلسه توجیهی دوره سوم پودمانی اقتصاد معاونت پژوهش این حوزه، گفت: طلاب برای تحصیل در مقطع لیسانس اقتصاد باید به دانشگاه علوم رضوی یا مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) که زیر نظر مرحوم آیت‌الله مصباح بود مراجعه می‌کردند و در مراکز دیگری مثل مدرسه مشکات، مرکز جامع ولی‌امر و مؤسسه عالی فقه و علوم اسلامی در مدرسه معصومیه قم نیز برای طلبه‌های که دروس خارج می‌خوانند، دروس اقتصادی تدریس می‌شود.

وی ادامه داد: اما در دروسی که در حوزه علمیه خراسان آموزش می‌دهیم نیز سعی شده دغدغه طلاب در نظر باشد و در همان سطح مؤسسات دیگر، نیازهای طلاب رفع شود و نیز تلاش شده از تمام اساتید اقتصاد مطرح کشور به‌خصوص در اقتصاد اسلامی استفاده کنیم؛ چنان‌که دو سال پیش درس بانکداری اسلامی را با حضور دکتر سیدعباس موسویان برگزار کردیم.

وی افزود: تلاش کردیم طلاب هیچ تحقیق و پژوهشی در مرز دانش اقتصاد اسلامی را از دست ندهند و چه‌بسا در بعضی مباحث، حوزه علمیه مشهد در این زمینه جلوتر از مراکز دیگر است و سراغ درس‌هایی رفته ایم که سرفصل‌های آن در دروس دانشگاه‌ها نیست؛ مثلا این ترم درس فقه دولت ارائه شد؛ چون احساس نیاز کردیم.

حجت‌الاسلام نعمتی با بیان اینکه رشته اقتصاد متفاوت و جدیدی که موردنیاز در مسیر اجتهادی است را طراحی و عرضه کرده‌ایم، گفت: از رشته حقوق، درس مقدمه علم حقوق و درس حقوق تجارت و از رشته مدیریت، درس بازارهای مالی در سرفصل‌های این دوره گنجانده شده و از دروس علوم اسلامی نیز استفاده کرده‌ایم تا به‌تدریج با کمک اساتید، منبع درسی نیز تدوین شود.

این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: در مجموع برنامه‌ای که ارائه می‌شود، بسیار پیشرو در حوزه اقتصاد و اقتصاد اسلامی است و سعی کردیم خود دانش اقتصاد را دقیق‌تر و عمیق‌تر آموزش دهیم و در کنار مطالعات فقهی و اصولی، شیوه نظریه‌پردازی و نقد و ارزیابی دیدگاه‌های اقتصاد اسلامی در این موضوعات به‌راحتی در اختیار طلاب قرار می‌گیرد و توان نقد تولیدات موجود اقتصاد اسلامی را پیدا می‌کنند.

همچنین در ادامه، دکتر کریمی، کارشناس‌مسئول پژوهش و مدیر دوره‌های پودمانی اقتصاد حوزه علمیه خراسان در این مراسم گفت: یکی از وظایف و کارویژه‌های هئیت‌های اندیشه‌ورز در معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان، ارتباط با دروس خارج اساتید است و تلاش شده بستری ایجاد شود که اساتید درس خارج بتوانند دقیق‌تر و کامل‌تر به حوزه‌های موردنیاز کشور دسترسی داشته باشند؛ به‌ویژه در مباحث اقتصادی که ظرافت‌ها و پیچیدگی‌های خاصی دارد و اساتید نوعاً اجتناب و احتیاط می‌کنند.

دکتر کریمی افزود: در این مراسم از تقریرات حجت‌الاسلام و المسلمین درایتی مربوط به دروس سال 1396 تاکنون که پیرامون مبحث ربا، مضاربه، شرکت‌های تجاری (سهامی، تضامنی و تعاونی) بوده و تقریرات درس‌های خارج حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی مربوط به سال 1396 تا 1398، با موضوع فقه پول و بانک، رونمایی شد تا در دسترس عموم طلاب قرار بگیرد.


كد خبر: 42263  |  تاریخ درج خبر: 1400/11/04  |  کد خبرنگار: 3884  |  نام خبرنگار: حميد محمديان
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
 
نام:
اطلاعات تماس: (تلفن همراه یا ایمیل)
متن:
کد امنیتی:     
footer slimi
بالا