ورود جدی حوزه به عرصه اندیشه و عمل سیاسی ضروری است

ورود جدی حوزه به عرصه اندیشه و عمل سیاسی ضروری است
مسئول قرارگاه سیاست و جامعه حوزه علمیه خراسان ابراز کرد: فعالیت‌های این قرارگاه در زمینه مسائل سیاسی و اجتماعی در دو بُعد نظری و عملی در حال برنامه‌ریزی و اجراست.

به گزارش خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر نوایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه علمیه خراسان گفت: قرارگاه سیاست و جامعه حوزه علمیه خراسان یک قرارگاه اساسی و راهبردی است که معطوف به اهداف حوزه علمیه طراحی شده و عمده کارش، در حوزه تبیین مسائل اجتماعی و سیاسی اسلام است.
وی افزود: حوزه‌های علمیه باید در مورد مسائل اجتماعی و در بُعد نظری و علمی، تبیین‌کننده نظر اسلام باشند، واقعیت‌های اجتماعی اسلام را استخراج و منطبق با شرایط امروزین جامعه ارائه نمایند که در این راستا، اولاً، کارهای علمی باید مبتنی بر نیازهای اجتماعی و توجه به اصول بنیادین اسلامی باشد و ثانیاً، در مرحله عمل، حوزه‌های علمیه و روحانیون وارد مسائل اجتماعی شوند.
مسئول قرارگاه سیاست و جامعه حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: پیشینه حوزه‌های علمیه و روش و سلوک عالمان و فقیهان وارسته در طول تاریخ فقاهت، نشان می‌دهد که این افراد رسماً میدان‌دار حرکت‌ها، خدمات و تلاش‌های اجتماعی و رسیدگی به حال مردم و ضعفا و رفع مشکلات اجتماعی بوده‌اند.
وی با تأکید بر اینکه حوزه علمیه یک نهاد علمی، اجتماعی و دینی است و باید با همین نگاه وارد عرصه مسائل مبتلابه و اولویت‌دار جامعه شود، گفت: عرصه دیگری که حوزه‌های علمیه باید در آن ورود جدی کنند، عرصه تفکر سیاسی، اندیشه سیاسی و بعد سیاست عملی و نظری اسلام است. به عبارت دیگر تلاش‌های قبلی باید ادامه یابد و طلاب حوزه‌های علمیه در راستای فهم تفکر سیاسی و اندیشه سیاسی اسلام باید تلاشی دوچندان داشته باشند.
مسئول قرارگاه سیاست و جامعه حوزه علمیه خراسان، انقلاب اسلامی را نمونه‌ای از تلاش عملی بایسته، ناظر و معطوف به مباحث سیاسی بنیادین اسلام معرفی و اظهار کرد: باید مسائلی همچون فقه سیاسی، فقه الحکومه، مسائل فقه تمدنی و سایر فقه‌های مضافی که در راستای تفکر سیاسی اسلام است، در حوزه‌های علمیه به صورت برنامه راهبردی و ثابت در بیاید.
وی با تصریح بر اینکه ورود حوزه علمیه و روحانیون در عرصه عمل سیاسی به معنای سیاست‌بازی و آنچه که با روح تفکر سیاسی اسلام مخالف است، نیست، ابراز کرد: منظور ما حرکت و فعالیت در راستای اندیشه‌های سیاسی، انقلابی، مسائلی چون رهبری و امامت، ولایت فقیه و اختیارات او، تقابل جهان اسلام و کفر، استکبارستیزی و امثالهم است.
مسئول قرارگاه سیاست و جامعه حوزه علمیه خراسان اضافه کرد: این مهم، عرصه‌های تعاملاتی زیادی را شامل می‌شود، ازجمله پیوند حوزه با دانشگاه‌ها و مراکز علمی، نهادهای تبلیغاتی مانند سازمان و دفتر تبلیغات و سازمان‌های حکومتی. همچنین طلاب باید با تفکر سیاسی و اجتماعی اسلام آشنایی بیشتری پیدا کنند و ما در این زمینه تحولی را در حوزه علمیه شاهد باشیم و نتیجه این تعاملات و فعالیت‌های نظری و عملی، بهبود مدیریت اجتماعی و سیاسی کشور خواهد بود.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه در مورد برخی از فعالیت‌های قرارگاه سیاست و جامعه توضیح داد: ‌ازجمله کارهایی که در این زمینه در حال انجام است که هم بُعد سیاسی و هم بُعد اجتماعی دارد، طرح گفتمان عدالت و عدالت‌پژوهی است. همچنین در حوزه اقتصاد سیاسی، اقتصاد اجتماعی و طرح‌های مختلف دیگر در مورد نهادینه کردن تفکر سیاسی و اجتماعی اسلام در حال برنامه‌ریزی است.
مسئول قرارگاه سیاست و جامعه حوزه علمیه خراسان افزود: بنا داریم حرکت‌هایی را در قالب شبکه‌های اجتماعی یا رسانه نیز داشته باشیم و این مسائل را با موسساتی که در زمینه تفکر سیاسی و اجتماعی اسلام فعالیت دارند، به بحث بگذاریم و به عبارت دیگر این مباحث را وارد حوزه علمیه کنیم. البته این کار شروع شده و ما جلساتی را در مدارس علمیه در همین مدت کوتاه برگزار کرده‌ایم که از آن جمله می‌توان به تفکر سیاسی در سیره حضرت زهرا(سلام‌الله علیها)، تفکر سیاسی در مسئله ولایت فقیه، گفتمان عدالت، نقش و رسالت حوزه در مراحل پنج‌گانه انقلاب اسلامی و نقش حوزه علمیه در آفرینش انقلاب اسلامی و انگیزه‌دهی به آن اشاره کرد.
وی در پایان گفت: امیدواریم در راستای منویات سیاسی و اجتماعی اسلام، به عنوان دو گوهر گرانبها که سایر مسائل اسلامی با آن‌ها عجین شده است، بتوانیم گام‌های موثری را در حوزه علمیه برداریم.


كد خبر: 42620  |  تاریخ درج خبر: 1400/12/03  |  کد خبرنگار: 3884  |  نام خبرنگار: حميد محمديان
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
 
نام:
اطلاعات تماس: (تلفن همراه یا ایمیل)
متن:
کد امنیتی:     
footer slimi
بالا