تاکید حجت‌الاسلام مختاری بر ضرورت حضور فعال طلاب در منبرهای فاطمیه: منبر، فرصت جهاد تبیین و رشد فردی و اجتماعی

تاکید حجت‌الاسلام مختاری بر ضرورت حضور فعال طلاب در منبرهای فاطمیه: منبر، فرصت جهاد تبیین و رشد فردی و اجتماعی
حجت‌الاسلام والمسلمین مختاری در جمع طلاب درس خارج ضمن توصیه جدی به طلاب برای بهره‌گیری حداکثری از ایام فاطمیه، بر نقش کلیدی منبر در جهاد تبیین و تعالی معنوی طلبه تاکید کرد. وی سه محور موضوعی را برای منبرهای ایام فاطمیه برشمرد و آمادگی علمی و روحی طلاب را برای نقش‌آفرینی مؤثر در جامعه ضروری دانست.

به گزارش خبرگزاری حوزه علمیه خراسان جنوبی، حجت‌الاسلام والمسلمین مختاری، استاد درس خارج حوزه علمیه بیرجند در درس خارج این حوزه با تاکید بر فضیلت ایام فاطمیه، فرصت منبر و خطابه را ظرفیتی ویژه برای تبلیغ دین و جهاد تبیین در شرایط کنونی جامعه اسلامی دانست و تصریح کرد: «ایام فاطمیه از فرصت‌های مغتنمی است که باید طلاب و اساتید نهایت بهره را از آن ببرند. منبر نباید دست‌کم گرفته شود.»

حجت‌الاسلام مختاری ادامه داد: «مطالب فقهی و علمی صرف، به تنهایی نشاط‌آور نیست؛ اما زمانی‌که این آموزه‌ها برای مردم قابل لمس و قابل فهم بیان شود، برکات آن برای جامعه و خود طلبه چندین‌برابر خواهد بود. توصیه من این است که به ویژه اساتید حوزه، باید اهل منبر و جهاد تبیین باشند؛ چرا که در تاریخ اسلام نیز همیشه علمای بزرگ، اهل منبر و تبیین بوده‌اند.»

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سؤالات مکرر طلاب درباره موضوع‌یابی برای منبرهای فاطمیه گفت: «در بحث موضوع‌یابی نباید احساس کمبود کنیم. دنیایی از موضوعات روز و بحث‌های عمیق برای ایام فاطمیه وجود دارد. شرط اساسی، مطالعه جدی و آمادگی ذهنی است. نباید از بیان بحث‌های سنگین و جدید هراسی داشت. حتی اگر موضوعی در قدم اول دشوار بود، باید بر خدا توکل کرد و با تحقیق و تعقل وارد آن شد. هرگز بدون مطالعه و برنامه، بر منبر نروید تا به آبروی علمی خود لطمه نزنید.»

حجت‌الاسلام مختاری سپس سه محور اصلی برای منبرهای فاطمیه را چنین بیان کرد:

1.    درس‌ها و عبرت‌های فاطمیه: وی با تاکید بر عبودیت و تسلیم حضرت زهرا(س) نسبت به خداوند متعال گفت: «تمام موفقیت‌ها و کمالات حضرت زهرا(س) ریشه در عبودیت داشت. نقطه مقابل این حرکت، استکبار در برابر دستور الهی بود که موجب انحراف و سقوط دشمنان اهل‌بیت در تاریخ شد. سیاست‌ورزی توحیدی نیز از محورهای برجسته زندگی اهل‌بیت است که باید برای طلاب و مردم تبیین شود. اهتمام حضرت زهرا(س) به ولایت و حمایت از امیرالمومنین(ع) یک الگوی بی‌نظیر برای عصر حاضر و حمایت از ولایت فقیه است.»

2.    رابطه انسانیت و دیانت: استاد حوزه با اشاره به اینکه انسانیت مهم‌ترین نعمتی است که خداوند به بشر داده، افزود: «امروز باید برای مردم تبیین کرد که اسلام ناب و معارف اهل‌بیت(ع) بهترین بستر برای شکوفایی صفات انسانیت است. البته سایر ادیان و مذاهب منحرف نمی‌توانند انسان را به کمال حقیقی برسانند. این فرصت مهم ایام فاطمیه، بستری برای پرداختن به این گونه مباحث و نیز آسیب‌شناسی دینداری، تبلیغ و عمل به دین است.»

3.    پیوند فاطمیه و مهدویت: حجت‌الاسلام مختاری موضوع پیوند میان فاطمیه و مهدویت را از مباحث مهم و کمتر پرداخته‌شده شمرد و افزود: «بیان وظایف منتظران امام زمان(عج) همچون روحیه انتظار، نصرت امام و تحکیم اعتقاد به ظهور، باید به‌ویژه با تاسی به راه و مشی حضرت زهرا(س) مطرح شود. در ایام فاطمیه می‌توان با دسته‌بندی وظایف منتظران، مردم را نسبت به جایگاه خود در عصر غیبت آگاه ساخت.»

این استاد درس خارج حوزه علمیه ضمن تاکید دوباره بر ضرورت پرهیز از کپی کردن محض و تکرار مطالب بدون فهم و اندیشه شخصی، خطاب به طلاب گفت: «عالم باید جوشان از اندیشه و تولید محتوا باشد، نه اینکه صرفا مطالب را حفظ کند. انبار ذهن یک طلبه باید از مطالعات عمیق و یادداشت‌برداری از تجربیات پر باشد تا بتواند در هر شرایطی مطلب و محتوای مفید و جدید ارائه دهد.»

وی همچنین با اشاراتی به ضرورت مطالعه، تمرین در نحوه بیان و تنوع قالب و محتوا متناسب با نیاز جلسه و شنونده بیان کرد: «شرایط مکان، نوع مخاطبات و اوضاع روز، باید در نحوه ارائه لحاظ شود. منبر ابزار رشد فردی خود طلبه است و خداوند اگر اخلاص، تلاش و توکل باشد، به شکل عجیبی یاری خواهد داد.»

حجت‌الاسلام مختاری همچنین به نقش منبر در دفاع از نظام و ارزش‌های انقلاب اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: «نباید از بیان مسائل مرتبط با نظام، انقلاب و ولایت فقیه هراس داشته باشیم. دشمن با مارپیچ سکوت و القای اقلیت بودن اندیشه حق، قصد تضعیف نیروهای انقلابی و جریان دین‌مدار را دارد. وظیفه ماست که با منطق، اقتدار و لطافت، از نظام و ارزش‌های اسلام دفاع کنیم و اجازه ندهیم فضای جامعه در دست عناصر مخالف دین بیفتد.»

وی در پایان به طلاب توصیه کرد: «همیشه ذهن خود را پویا و آماده نگه دارید، مطالعه و یادداشت‌برداری را جدی بگیرید و منبر را ابزار رشد خود و جامعه بدانید. با اعتماد به نفس و توکل و با تکیه بر معارف قرآن و اهل‌بیت(ع)، جهاد تبیین را وظیفه خود بدانیم و از این فرصت‌ها بیشترین بهره را ببریم.»



كد خبر: 62742  |  تاریخ درج خبر: 1404/08/28  |  کد خبرنگار: 177337  |  نام خبرنگار: حسين كياني
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
 
نام:
اطلاعات تماس: (تلفن همراه یا ایمیل)
متن:
کد امنیتی:     
footer slimi
بالا